Redakce Kalkulator.cz | 12. 9. 2024

Rozjeďte to naplno s optickým internetem za akční cenu

Nebaví vás každou chvíli čekat, než se stáhnou fotky nebo když se zasekne přehrávání videa? Nenechte se zdržovat pomalým nebo nestabilním internetovým připojením, když můžete mít to nejlepší, co trh nabízí. Optický internet může běžet i u vás doma. A právě teď za tu nejlepší cenu!

Co je to optický internet?

Optika je jednou z nejlepších možností, jak si domů přivést internet. Spočívá totiž ve využití optických kabelů ze skleněných vláken, ve kterých jsou data „poháněna“ světelnými paprsky. Díky tomu mohou putovat hodně rychle a hodně daleko. Kabely navíc vedou pod zemí, takže vaše připojení není ohroženo ani když venku padají trakaře. Velkou výhodou optického internetu je jeho rychlost a stabilita, které s přehledem překonávají ostatní způsoby připojení. Problémem tak není stahování velkého množství dat ani načítání objemných videí.

Pokrytí internetu

Jedinou „nevýhodou“ optiky je, že vzhledem k jejímu vedení pod zemí zatím není dostupná ve všech koutech Česka. Vybudování takové infrastruktury a zavedení optického kabelu do domu znamená nejen stavební práce, ale také poměrně značné náklady. Proto se zatím s optikou setkáváme především ve větších městech. Pokrytí menších obcí zřejmě ještě nějakou chvíli potrvá, byť na něm čeští operátoři usilovně pracují a patří mezi jejich nejdůležitější projekty. Není ale nic jednoduššího, než si dostupnost optiky na vaší adrese ověřit. Stačí využít naši kalkulačku a nechat si spočítat možnosti pevného internetu. Následně se vám ozvou naši specialisté, kteří s vámi vše projdou a nabídnou nejlepší možné řešení.

Zjistíme vaše pokrytí internetu

Porovnáme pro vás internetové nabídky a pomůžeme najít nejlepší poměr ceny a výkonu.

Právě teď za nejlepší cenu!

Pokud k vám optické kabely vedou, máte vyhráno. Můžete mít nejrychlejší internet, který vás nebude brzdit při stahování dat, hraní online videoher ani sledování filmů na oblíbených streamovacích platformách. Teď navíc za nejlepší možnou cenu. Čeští operátoři si totiž připravili nabídku, jakou jsme dlouho neviděli – a zřejmě jen tak neuvidíme. T-Mobile teď nabízí optický internet s rychlostí stahování a nahrávání 1000 Mb/s, který zvládá připojení až 30 zařízení, jen za 199 Kč měsíčně na první rok. Stačí, když stihnete uzavřít smlouvu do 31. října 2024. U Vodafone pak stejně rychlý internet získáte za 299 Kč měsíčně, a to hned na 6 měsíců. Po vypršení „akčního období“ pak za nejrychlejší dostupný internet u obou operátorů zaplatíte 599 Kč měsíčně.

U T-Mobilu se akce týká následujících technologií

Optický internet od CETINu (infrastruktura CETINu, stejně jako například u DSL připojení)

Rychlé a stabilní připojení přes optická vlákna, ideální pro domácnosti i firmy. Výborný pro práci, hry a streamování ve vysoké kvalitě.

Optický internet od T-Mobile (infrastruktura T-Mobile)

Špičkový internet přes optická vlákna s vysokou rychlostí a spolehlivostí. Skvělý pro náročné uživatele, online hry a streamování.

Koaxiální internet (bývalé UPC, nyní Vodafone, který sdílí své přípojky s T-Mobile)

Cenově dostupné připojení přes koaxiální kabely. Nabízí solidní rychlosti pro běžné domácí využití.



U Vodafonu se akce týká následujících technologií

Optický internet od Vodafone (infrastruktura Vodafone)

Špičkový internet přes optická vlákna s vysokou rychlostí a spolehlivostí. Skvělý pro náročné uživatele, online hry a streamování.

Koaxiální internet (bývalé UPC, nyní Vodafone)

Cenově dostupné připojení přes koaxiální kabely. Nabízí solidní rychlosti pro běžné domácí využití.

Pozadu nezůstává ani poslední z trojice největších českých operátorů. U O2 za nejrychlejší optický internet zaplatíte během prvního půl roku jen 299 Kč měsíčně, poté vás vyjde na 699 Kč měsíčně. U všech operátorů lze navíc získat další zvýhodnění, pokud tu využíváte i jiné služby jako mobilní tarify nebo televizi. Právě internetová televize se k rychlému optickému internetu rozhodně hodí. Zařídit ji umíme už od 149 Kč měsíčně, u Vodafone ji navíc právě teď k jakémukoli internetu získáte na první tři měsíce zcela zdarma.

A co když u vás optika dostupná není? Ani v takovém případě nevěste hlavu. Pořád máme k dispozici spousty dalších technologií, se kterými vám internet bude „šlapat“ rychle a spolehlivě. I na ně navíc mají operátoři různé akce, takže zvládneme najít nejlepší poměr ceny a výkonu. Třeba u Vodafone lze získat DSL internet na prvních šest měsíců za 299 Kč. Jedná se o typ připojení, ke kterému se využívají stávající telefonní linky a které následně nabízí spolehlivé připojení s průměrnou rychlostí vhodné pro běžné domácí použití. Tak na to pojďme společně kouknout, ať vám doma internet sviští!

NačítámNačítám