Redakce Kalkulator.cz | 18. 6. 2024

Kde najít nejlevnější neomezený tarif?

Není tajemstvím, že největší čeští operátoři, tedy O2, Vodafone a T-Mobile, nabízejí téměř totožné služby. Všude najdeme neomezené tarify i jiné balíčky služeb. Výraznější nejsou ani cenové rozdíly, přesto můžete správným výběrem ušetřit. Je koneckonců zbytečné platit za stejnou službu víc. T-mobile navíc právě odstartoval zbrusu nové ceníky, pojďme se jim podrobně kouknout na zoubek.

Nejlevnější neomezený tarif

Tarify, které nabízejí neomezené volání, zprávy i data, jsou v Česku naprostým hitem a stále po nich sahá nejvíce zákazníků. Proto je přirozeně nabízí všichni z trojice hlavních českých operátorů. K dispozici jsou v několika variantách. Ty levnější mají omezenou rychlost internetu, za neomezený internet je pak třeba si pár stovek připlatit.

Operátor

Neomezený tarif s rychlostí internetu 10 Mb/s

Neomezený tarif s neomezenou rychlostí internetu

O2

949 Kč měsíčně

1.349 Kč měsíčně

T-Mobile

945 Kč měsíčně (prvních 20 GB internetu naplno)

1.385 Kč měsíčně

Vodafone

877 Kč měsíčně (5× zrychlení na maximum)

1.307 Kč měsíčně

V obou případech vychází z porovnání nejlépe Vodafone. Rozdíly sice nejsou kdovíjak závratné, i pár korun rozdílu se ale z dlouhodobého hlediska může do rozpočtu propsat. U tarifu s omezenou rychlostí internetu ušetříte u Vodafonu v porovnání s O2 sice „jen“ 72 Kč měsíčně, za rok už to ale bude 864 Kč. Většina zákazníků navíc u jednoho operátora a produktu setrvává několik let, možná úspora se tak samozřejmě násobí.

Nejlevnější tarif s omezeným množstvím dat

Pokud k životu nepotřebujete neomezená data, můžete přirozeně ušetřit ještě víc. Mobilní tarify s neomezeným voláním a zprávami, ale omezenými daty, patří mezi další oblíbenou volbu českých zákazníků. Pojďme kouknout, jak si naše trojice operátorů vede v tomto případě.

Operátor

Tarif s datovým objemem 3-6 GB

Tarif s 10 - 12 GB internetu

O2

599 Kč měsíčně (jedná se o tarif se 4 GB dat)

749 Kč měsíčně (jedná se o tarif s 12 GB dat)

T-Mobile

595 Kč měsíčně (jedná se o tarif se 5 GB dat)

745 Kč měsíčně (jedná se o tarif s 12 GB dat)

Vodafone

567 Kč měsíčně (jedná se o tarif se 3 GB dat, tarif se 6 GB pak vyjde na 657 Kč měsíčně)

697 Kč měsíčně (jedná se o tarif s 10 GB dat)

Pokud se díváme čistě na cenu, tak z porovnání vychází nejlépe Vodafone. Ten však v obou variantách zaostává o 1 až 2 GB internetu oproti konkurenci. Pokud bychom tedy vzali v úvahu poměr cena a výkon, tak nově nejlépe vychází T-mobile. Od O2 se však cena liší jen o pár korun a navíc si v aplikaci Moje O2 můžete vybrat pět dnů v měsíci, kdy se vám spotřeba dat vůbec nebude počítat – vždy tak na celých 24 hodin získáte možnost surfovat bez omezení. A díky tomu se rozdíl opět ztrácí.

Chcete platit méně?

Porovnáme pro vás dostupné nabídky a vybereme tu nejlepší. Rádi pak pomůžeme i se změnou operátora.

Nižší cena při kombinaci služeb

Výhodnější nabídku můžete získat tehdy, pokud si u operátora kromě mobilního tarifu sjednáte třeba i pevný internet na doma nebo placenou televizní službu:

Pokud si u Vodafonu sjednáte pevný internet, za neomezený tarif s omezenou rychlostí zaplatíte jen 652 Kč, za tarif s neomezenou rychlost 1.085 Kč. Zvýhodnění potom platí i pro tarify s 6 GB a 10 GB internetu.
U O2 můžete mít za 899 Kč měsíčně oblíbený balíček s mobilním tarifem se 4 GB internetu, pevným internetem a O2 TV, případně si můžete sestavit balíček na míru.
Balíčky nabízí i T-Mobile, který představil program Magenta 1. Ten vám při využití více služeb zajistí poměrně zajímavé slevy. Podle operátora je nejoblíbenější volbou kombinace čtyř služeb, která vám výslednou cenu zlevní o 20 %.

Novinky T-Mobile

Jeden z hlavních hráčů trhu, společnost T-mobile, odstartoval léto ve velkém stylu. V čem se (kromě ceny) tarify NEXT oproti původním tarifům liší? Zejména v doplňkových službách. Čekají na vás výjimečné filmové zážitky s videotékou Max (dříve HBO Max), pohodlné nákupy s AlzaPlus+ nebo větší bezpečnost na síti. Nový bezpečnostní prvek Security přidali do všech tarifů a jeho funkcí je ochrana uživatele před vstupem na potencionálně nebezpečné webové stránky. A jak to v nových tarifech NEXT vypadá s množstvím dat? Zde je důvod k radosti, neboť u většiny tarifů v nabídce došlo k navýšení datového balíčku. Zdají se vám ceny na první dobrou vysoké? Pak využijte naši kalkulačky, kde se v rámci hovoru s našim specialistou dostanete i k neveřejným nabídkám.

Kde tedy získat nejlevnější tarif?

Jednoduše pravidelně srovnávat. V průběhu roku se objevuje celá řada dalších akčních nabídek, které se vyplatí sledovat a využívat. U O2 můžete občas sehnat neomezený tarif za úžasných 599 Kč, Vodafone zase čas od času nabídne za 699 Kč tarif s rychlostí internetu 20 Mb/s. Určitě je proto vhodné nabídky operátorů pravidelně procházet a občas si jejich ceny porovnat. S tím vám samozřejmě rádi pomůžeme. Srovnáme pro vás veřejné nabídky, nebo rovnou najdeme cestu k některé z těch neveřejných. Začněte naší kalkulačkou, o zbytek už se postaráme my.

NačítámNačítám