Kalkulátor.cz | 5. 6. 2024

Chcete změnit dodavatele? Využijte srovnávač, vyplatí se vám to

Přehled dostupných nabídek, pomoc s výběrem produktu, který přesně odpovídá vašim potřebám, přístup k neveřejným nabídkám nebo vyřízení změny dodavatele. To jsou jen některé z mnoha výhod srovnávače. Pojďme kouknout, jak to u nás funguje a proč se srovnávat skutečně vyplatí.

Dodavatele energií změní každoročně stovky tisíc domácností, přesto je pořád mnoho těch, které takový krok odradí, jakkoli pro ně může být výhodný. Představí si za ním dlouhé hodiny porovnávání nabídek, komunikaci se stávajícím i novým dodavatelem a riziko, že ani přes veškerou péči si nevyberou to nejlepší. Především na stránkách jednotlivých dodavatelů na vás mohou čekat líbivé marketingové texty, jenže realita pak často bývá trochu jiná. To je důvod, proč se vyplatí využít služeb nezávislého srovnávače, který pro vás porovná desítky nabídek a pomůže najít nejlepší poměr ceny a kvality. Navíc srovnávač vám na základě vašich potřeb s výběrem rovnou pomůže. Ať už se pak rozhodnete jakkoli, budete mít jistotu, že jste pro úsporu udělali vše a zvolili jste si to nejlepší, co trh nabízí. Kromě toho se můžete spolehnout i na pomoc se smlouvami, tedy nejen se sjednáním nového produktů, ale také s případným ukončením toho stávajícího.

Chcete platit méně?

Porovnáme pro vás desítky nabídek a pomůžeme s výběrem té nejvýhodnější.

Máme přístup k neveřejným nabídkám

Kromě toho, že vás výběr nového dodavatele energií nebude stát žádný čas ani peníze, můžete navíc ještě ušetřit. A to je koneckonců ve většině případů hlavní motivace. Ale nejen že ušetříte výběrem „levnější“ společnosti, vy se navíc prostřednictvím srovnávače můžete dostat k neveřejným nabídkám, které dodavatel nemá na svém webu. Jak je to možné? V běžném režimu znamená získávání nových zákazníků pro dodavatele velké náklady. Proto využívá služeb partnerů = srovnávačů, kteří zákazníkovi pomohou s výběrem a připraví všechny podklady. Dodavatel s tím nemá téměř žádné starosti, jen připraví finální smlouvu. Navíc získá loajálnější zákazníky, kteří vědí, že si vybrali nejlepší nabídku na trhu, a nemají tedy důvod hledat hned další změnu. Právě výrazně nižší náklady se pak mohou promítnout do výhodnější nabídky, kterou zákazník prostřednictvím srovnávače získá.

Smlouva s dodavatelem: Co by měla obsahovat?

Jak srovnání probíhá?

V prvním kroku od vás potřebujeme znát pár detailů. Bude nás zajímat, kdo vám energie dodává, jak vysoká byla vaše poslední faktura nebo jakou máte spotřebu za poslední měřené období. Ve formuláři se zeptáme také na to, proč jste se rozhodli využít služeb srovnávače. Díky tomu zjistíme jaké jsou vaše požadavky a pomůžeme vám najít vhodný produkt. Protože někteří klienti, kteří se na nás obracejí, nechtějí primárně ušetřit. Chtějí si klidně pár stovek připlatit, ale mít elektřinu jen z obnovitelných zdrojů. Ani to pro nás není problém. Vždy dokážeme najít produkt na míru, potřebujeme jen vědět, co přesně hledáme. V Kalkulátoru jako jediní porovnáváme skutečnou částku, kterou jste v rámci poslední faktury zaplatili, s tím, co byste zaplatili jinde. Díky tomu rychle zjistíme, jestli se vám vyplatí zůstat, nebo dodavatele změnit.

Cena elektřiny: Co všechno ji ovlivňuje?

Proč ve srovnání některé produkty chybí?

Do srovnání vybíráme pouze takové partnery a produkty, které jsou pro zákazníky výhodné. Dnes třeba vůbec nepracujeme s měsíčními ani spotovými ceníky, protože většině českých domácností se nevyplatí. Navíc spotové ceníky vyžadují aktivní správu, což je pro odběratele nevýhodné i časově. Máme ale ještě druhý důvod. Cena není jediným parametrem, který se vyplatí sledovat. Partnery vybíráme i podle jejich klientského přístupu a spolehlivosti – chceme tam mít zkrátka jen ty, které zákazníkům skutečně můžeme doporučit a kde za něj zvládneme téměř celý proces vyřídit my. Ve srovnání dnes máme desítky partnerů od největších společností až po menší alternativní dodavatele, takže nabídka je dostatečně pestrá. Zákazník si může vybrat celou řadu parametrů včetně několikrát zmiňované ceny, délky smlouvy nebo dalších doplňkových služeb.

Tak co říkáte, půjdeme do toho společně a najdeme vám výhodnější nabídku? Nikdo neříká, že musíte měnit dodavatele energií nebo jiných služeb každý rok. Především dnes ale rozdíly v jednotlivých cenících šplhají až do řádu tisíců korun. A nikdo z nás určitě nechce platit několik tisíc zcela zbytečně. To je ten hlavní důvod, proč se srovnávat vyplatí. Navíc za srovnání nic neplatíte, takže i kdybyste se jen měli přesvědčit, že máte v danou chvíli to nejlepší nastavení, stojí to za to.

Fixace: Na jak dlouho fixovat?

NačítámNačítám