Kalkulátor.cz | 24. 5. 2024

Tarify mobilních operátorů: Které jsou nejoblíbenější?

Vybrat si ze široké nabídky tarifů je na první pohled oříšek, ve skutečnosti to ale žádná velká věda není. Mezi nejoblíbenější tarify dlouhodobě patří ty zcela neomezené, případně pak tarify s neomezeným voláním, zprávami a určitou porcí internetu. Tak na ně pojďme kouknout podrobněji.

Neomezená data a volání vedou

Tarify s neomezenými daty představila trojice velkých tuzemských operátorů teprve před pár lety, rychle ale získaly na popularitě. I dnes patří k nejoblíbenějším tarifům a sahá po nich většina zákazníků. Tyto tarify nabízejí kromě dat i neomezené volání a SMS zprávy, jsou tak vhodné pro ty nejnáročnější uživatele, kteří za fixní měsíční sazbu chtějí využívat svůj mobil naplno. Neomezená data obvykle nenajdeme u virtuálních operátorů, zpravidla je nabízejí jen tři hlavní operátoři, tedy O2, T-Mobile a Vodafone. Ceny jsou podobné, byť jisté rozdíly tady najdeme. Tarify se pak liší například rychlostí internetu nebo dalšími doplňkovými službami, například možností pořídit si k tarifu telefon za výhodnější cenu.

U O2 můžete mít neomezený tarif s rychlostí internetu 10 Mb/s za 949 Kč. O necelou dvacku levnější je T-Mobile, který stejnou rychlost nabízí za 930 Kč. Prvních 15 GB internetu je tu navíc naplno, tedy bez jakéhokoli omezení rychlosti. Ještě o něco levnější je Vodafone, který neomezený tarif s rychlostí 10 Mb/s nabízí za 877 Kč. U všech operátorů jsou pak k dispozici i dražší tarify s rychlejším internetem. Čas od času ovšem můžete narazit na akční slevové nebo i neveřejné nabídky, které cenu vybraného tarifu sníží klidně i o několik stovek. S vyhledáním takové nabídky vám v Kalkulátoru rádi pomůžeme.

Mobilní operátoři: Srovnejte si tarify

Chci platit méně

Porovnáme pro vás nabídky a vybereme operátora s férovou cenou a podmínkami. Rádi potom pomůžeme i s následnou změnou.

Když neomezená data nepotřebujete…

Druhou příčku na pomyslném žebříčku popularity pravidelně obsazují tarify s neomezeným voláním a SMS, které nabízejí kolem 3 až 10 GB mobilních dat. Ty jsou vhodné pro všechny, kteří většinu času tráví „na wifině“ a data potřebují jen jako záložní jistotu, případně internet v mobilu zase tak často nevyužívají. Tyto tarify už najdeme nejen u největších českých operátorů, ale také u jejich virtuální „konkurence“. Nabídka je tak mnohem širší a snáze se dá najít taková, která nabídne mnohem příznivější cenu.

Když zase koukneme na hlavní trojici, O2 dnes nabízí tarif s neomezeným voláním, zprávami a 4 GB dat za 599 Kč, jeho obdoba s 12 GB dat pak vyjde na 749 Kč. Podle zvoleného tarifu si pak můžete vybrat tři nebo pět dní v měsíci, kdy se vám spotřeba dat vůbec nebude počítat. U T-Mobilu vás tarif se 4 GB internetu vyjde na 585 Kč, verze s 10 GB bude stát 720 Kč měsíčně. Vodafone pak nabízí hned tři verze, s 3 GB internetu za 567 Kč, se 6 GB za 657 Kč a s 10 GB za 697 Kč měsíčně.

Změna operátora: Jak probíhá?

A co tarify pro seniory nebo studenty?

Dříve velmi populární tarify zaměřené primárně na určité skupiny zákazníků dnes pomalu ustupují zmíněným tarifům s neomezenými službami. Vždy ale záleží na konkrétních potřebách. Někdy mohou být tyto speciální nabídky dobrým řešením.

Tarify pro mladé se většinou zaměřují na nabídku neomezených dat a jsou omezeny věkově. Studentské tarify nabízejí v O2, T-Mobilu i Vodafonu, u posledního zmíněného operátora lze navíc získat slevu po předložení ISIC karty. Tarify pro seniory, které jsou určené zákazníkům od 60 let, naopak kladou důraz na neomezené volání a zprávy, objem internetu se pak pohybuje v řádech jednotek gigabytů. V tuto chvíli už seniorské tarify nabízí jen Vodafone, ostatní operátoři je nehradili jinými neomezenými tarify. Rádi vám pomůžeme najít takový tarif, který bude přesně odpovídat vašim potřebám. Zadejte své preference do kalkulačky a my se postaráme o vyhledání nejvýhodnější nabídky.

NačítámNačítám